Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 69 μετανάστες

Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι διέσωσε 69 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο, ενώ 49 άλλοι που διασώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις Sea-Watch και Sea-Eye συνεχίζουν να αναζητούν λιμάνι για να αποβιβαστούν.
Οι μετανάστες που διασώθηκαν χθες, Κυριακή, κάλεσαν σε βοήθεια καθώς κινδύνευαν μέσα σε μια ξύλινη βάρκα 117 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μάλτας. Ενα μαλτέζικο πλοίο εστάλη για να τους βοηθήσει και τους οδήγησε στη Μάλτα το βράδυ, εξήγησε το Ναυτικό σε ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα, η μκο Sea-Eye ανακοίνωσε ότι το πλοίο της “Professor Albrecht Penck” έλαβε επείγον σήμα από την ακτοφυλακή της Μάλτας για μια λέμβο με 24 επιβαίνοντες που κινδύνευε και ότι το πλοίο κατευθυνόταν μέσα στη νύχτα προς τη θέση που του είχε υποδειχθεί.
Στο πλοίο, υπό γερμανική σημαία, επιβαίνουν ήδη 17 μετανάστες – 16 άνδρες από τους οποίους ο νεότερος είναι 17 ετών και 24 γυναίκες, όλοι τους από τη Δυτική Αφρική– οι οποίοι διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης.
Ταυτόχρονα, το Sea-Watch 3, υπό ολλανδική σημαία, πλέει από τις 22 Δεκεμβρίου με επιβαίνοντες 32 μετανάστες –ανάμεσά τους τρία μικρά παιδιά, τρεις ασυνόδευτοι έφηβοι και τέσσερις γυναίκες– από τη Νιγηρία, τη Λιβύη, το Σουδάν και την Ακτή του Ελεφαντοστού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here