Σάλος για το «Ουροδοχείο γυναίκα» που χρηματοδότησε η ΚΔ

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με ένα ουροδοχείο σε σχήμα γυναίκας, το οποίο όπως καταγγέλλει η γυναικεία οργάνωση ΠΟΓΟ, έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της ΠΟΓΟ, «το προϊόν, όπως διαφημίζεται στη ιστοσελίδα και τα ΜΚΔ της εταιρίας, έχει χρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη αλλά και από κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας».
“Ο σεξισμός, η χυδαία υποτίμηση και εμπορευματοποίηση του σώματος και της υπόστασης της γυναίκας μπορεί να πάρει τη μορφή ακόμα και της «επιχειρηματικής καινοτομίας». Αυτό συμβαίνει με την κυκλοφορία στην κυπριακή αγορά ενός προϊόντος, υπό την ονομασία “Body Jane the Men’s Jar”, ενός ανδρικού ουροδοχείου το οποίο έχει το σχήμα μιας σκυμμένης γυναικείας φιγούρας. Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς περισσότερο τι είδους μηνύματα και αντιλήψεις αναπαράγει μέσα στη συνείδηση της κοινωνίας η κυκλοφορία και η διαφήμιση ενός τέτοιου προϊόντος», προσθέτει η ανακοίνωση».
Η ΠΟΓΟ, καλεί την Επίτροπο Ισότητας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα και να απαιτήσει εξηγήσεις και άμεσες ενέργειες. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προϊόντος από την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει η οργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here