Πότε μας «αποχαιρετά» η «Πηνελόπη» σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σήμερα σε κάποιες περιοχές της Κύπρου, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν απόψε, δήλωσε ο Λειτουργός Μετεωρολογίας Παναγιώτης Μούσκος.

Ο κ. Μούσκος ανέφερε πως πριν το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά οι οποίες θα επηρεάσουν και τις νότιες περιοχές και αργότερα, μέχρι το απόγευμα, μπορεί να επηρεάσουν και το εσωτερικό.

«Θα έχουμε και σήμερα καταιγίδες σε κάποιες περιοχές μέχρι αργά το βράδυ, οπόταν σιγά – σιγά θα υποχωρήσουν ανατολικά τα φαινόμενα», είπε ο κ. Μούσκος, σημειώνοντας πως εκεί που θα εκδηλωθούν οι καταιγίδες είναι πιθανόν να υπάρξει και χαλάζι.

Σημείωσε πως οι άνεμοι θα πνέουν γύρω στα 4 μποφόρ ενώ σε κάποιες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 19-20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω 10-11 στις ορεινές περιοχές και θεωρούνται κανονικές για την εποχή, σημείωσε ο κ. Μούσκος.

Ανέφερε πως το σύστημα αυτό θα εξασθενίσει απόψε. «Τις πρώτες ώρες του Σαββάτου μπορεί να έχουμε κάποιες βροχές αλλά ως το μεσημέρι προς το απόγευμα θα βελτιωθεί ο καιρός», σημείωσε.

Είπε επίσης πως το σύστημα αυτό δεν επηρεάζει κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και καθόλου βροχόπτωση ενώ εμείς έχουμε βροχόπτωση, σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here