Κάτοικοι της Αγ.Μαρίνας μπήκαν σε πεδίο βολής εν ώρα άσκησης (vid)

Κάτοικοι της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, εντός του πεδίου βολής, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα τους, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη άσκηση, με πραγματικά πυρά, της Εθνικής Φρουράς.

 

Οι κάτοικοι ζητούν το κλείσιμο του πεδίου βολής, υποστηρίζοντας ότι τίθενται σε κίνδυνο οι περιουσίες τους ακόμη και οι ζωές τους.

Η άσκηση της Εθνικής Φρουράς συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, αλλά τελικά διακόπηκε.

Κάτοικοι οι οποίοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, δήλωσαν ότι οι σφαίρες από τις βολές των ασκουμένων περνούσαν πάνω από τα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη της κοινότητας, Χρίστο Χρίστου, καταγγέλλει ότι το πεδίο βολής βρίσκεται απέναντι από την κοινότητα, ενώ τη στιγμή της βολής είχαν ενημερώσει ότι θα μπουν στο πεδίο βολής αλλά δεν σταμάτησε η βολή. Εξήγησε ότι η έκταση του πεδίου βολής είναι 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μπήκε μέσα κόσμος, χωρίς να μπορεί να τους ελέγξει ο κοινοτάρχης, όπως δήλωσε.

Εν τω μεταξύ σε νέα ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει: «Δηλώνουμε και σήμερα το παρόν μας στο χώρο της βιοτεχνικής (γήπεδα) για να διαμαρτυρηθούμε για τη συνέχιση των βολών. Όλοι εκεί η ώρα 04:00μμ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here