Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για παράνομη εισαγωγή αδασμολόγητου καπνού

Δύο πρόσωπα που εισέρχονταν από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου έχοντας στην κατοχή τους συνολική ποσότητα 3,55 κιλών αδασμολόγητου καπνού για στριφτό τσιγάρο, συνέλαβε χθες το Τμήμα Τελωνείων.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, πρόκειται για μια Ελληνοκύπρια και μια ελληνικής καταγωγής, οι οποίες εισέρχονταν με το όχημά τους από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταφέροντας 3,550 γραμμάρια αδασμοαφορολόγητου καπνού για στριφτό τσιγάρο.
Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση, καθώς επίσης και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €740, αναφέρεται.
Τα δύο πρόσωπα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή από μέρους τους συνολικού ποσού ύψους €1.350, το οποίο και κατέβαλαν. Το όχημα επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.
Τα καπνικά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί και θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αναφέρει το Τμήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here