Από νεαροί μέσα στο έγκλημα… Σύλληψη δυο 18χρονων – Ανατίναξαν περιουσία σπιτιού

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 18 χρόνων, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λευκωσίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Η υπόθεση αφορά στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τύπου υδροσωλήνα, που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 56χρονου και εξερράγη γύρω στις 3.10 τα ξημερώματα χθες, ενώ το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του ιδιοκτήτη του, στην επαρχία Λευκωσίας.

Στη βάση Δικαστικών ενταλμάτων, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έρευνα στις οικίες και υποστατικά των δύο 18χρονων, χθες το απόγευμα, καθώς και στη σύλληψη τους για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στην οικία και υποστατικά του πρώτου υπόπτου, εντοπίστηκαν τρία μοτοποδήλατα, για την κατοχή των οποίων ο 18χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Στην αυλή της οικίας του δεύτερου υπόπτου, εντοπίστηκε αριθμός εξαρτημάτων μοτοσικλέτας, η κλοπή της οποίας είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 13 Αυγούστου, 2017.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων σχετικά με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του 56χρονου, ο δεύτερος 18χρονος απολύθηκε της κράτησης του λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα και συνελήφθη την ίδια ώρα, βάσει Δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση κλοπής της πιο πάνω μοτοσικλέτας.

Οι δύο 18χρονοι τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λευκωσίας και τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Λευκωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here