Σαν σκηνή του Χόλιγουντ έμοιαζε δραπέτευση ληστή στο Παρίσι – Ελικόπτερο βάλθηκε να τον φυγαδεύσει

Ένας Γάλλος διαβόητος ληστής, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται επίσης υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό, απέδρασε σήμερα με θεαματικό τρόπο από φυλακή της γαλλικής πρωτεύουσας με τη βοήθεια τριών ενόπλων συνεργών του, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ελικόπτερο για να τον φυγαδεύσουν.

Ο Ρεντουάν Φαΐντ κρατούνταν στην απομόνωση στη φυλακή Ρεό.

Οι τρεις συνεργοί του εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο κελί του και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το 2013, ο Φαΐντ είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα.

Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.

Παλαιότερα, είχε αποφυλακιστεί αφότου είχε εκτίσει δεκαετή ποινή φυλάκισης έχοντας πείσει το συμβούλιο αποφυλάκισης ότι είχε μετανοήσει για το εγκληματικό παρελθόν του και ήταν αποφασισμένος να αρχίσει μια νέα ζωή.

Εφετείο είχε καταδικάσει τον Φαΐντ σε ποινή φυλάκισης 25 χρόνων γιατί ήταν ο ιθύνων νους πίσω από ένοπλη ληστεία τον Μάιο του 2010 η οποία είχε καταλήξει στην ανταλλαγή πυρών και στο θάνατο μιας Αστυνομικού.

Ο Φαΐντ, ο οποίος μεγάλωσε στα σκληρά προάστια μεταναστών έξω από το Παρίσι έχει κάνει αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις και έχει συγγράψει βιβλία σε συνεργασία με άλλους για την παραβατική του συμπεριφορά όταν ήταν νεαρός και την άνοδο του ως εγκληματία.

Έχει πει επίσης ότι η εγκληματική του καριέρα εμπνεύστηκε από αμερικανικά έργα όπως το “Scarface” και το “Heat”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here