Συλλογή βρόχινου νερού και ανακύκλωση γκρίζου νερού πρότειναν μαθητές στον Κ. Καδή 

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν με βάση την έρευνά τους, δηλαδή το συνδυασμό της συλλογής βρόχινου νερού και της ανακύκλωσης γκρίζου νερού παρουσίασαν μαθητές των Δημοτικών Αγίου Σπυρίδωνα και Ζήνων στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, πρόκειται για μαθητές της Α’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα και της Γ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζήνων, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού First Lego League Junior, που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου, στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Φρέντερικ.

«Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «οι μαθητές, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, αναζήτησαν την καταλληλότερη λύση στο θέμα της εξεύρεσης νερού, ώστε να καταστεί δυνατή η ανέγερση οικίας στην ύπαιθρο, που βρίσκεται εκτός του συστήματος υδροδότησης και ηλεκτροδότησης».

«Οι μικροί μαθητές σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ένα αυτόνομο σπίτι, το οποίο θα λειτουργεί χωρίς νερό από την υδατοπρομήθεια και χωρίς ρεύμα από την ΑΗΚ. Μέσα από τη μελέτη τεσσάρων εναλλακτικών λύσεων (υδατοπρομήθεια, γεωτρήσεις, βρόχινο νερό, γκρίζο νερό), οι μαθητές κατέληξαν ότι η βέλτιστη λύση είναι ο συνδυασμός της συλλογής βρόχινου νερού και της ανακύκλωσης γκρίζου νερού», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με το βρόχινο νερό, το αυτόνομο σπίτι θα καλύπτει τις μισές του ανάγκες (πόση, κουζίνα, μπάνιο) και με την ανακύκλωση γκρίζου νερού τις άλλες μισές, δηλαδή καθαριότητα, αποχωρητήριο, άρδευση». Παράλληλα, προστίθεται, «με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη κατάφεραν να λύσουν και το ζήτημα της ηλεκτροδότησης».

Ο Υπουργός συνεχάρη τους μαθητές και τις δασκάλες τους για την οικολογική τους συνείδηση και την πρωτότυπη εργασία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here