Εξέχουσα μορφή της κυπριακής πολιτείας χαρακτήρισε την εκπαιδευτικό Μαίρη Κουτσελίνη ο Υπουργός Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι «στο πρόσωπο της καθηγήτριας, Μαίρης Ιωαννίδου-Κουτσελίνη, αναγνωρίζεται «μια εξέχουσα μορφή της κυπριακής πολιτείας με πλούσια δράση στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής της Κύπρου και ουσιαστική εμπλοκή στα  εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας».

Όπως μεταδίδει σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Υπουργός Παιδείας, μιλώντας ψες σε εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαιδευτικό Μαίρη Ιωαννίδου-Κουτσελίνη την χαρακτήρισε «ακούραστο εργάτη του πνεύματος και μια ισχυρότατη εκπαιδευτική φυσιογνωμία».

Πρόσθεσε ότι «κατόρθωσε –με συνέπεια, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση– να θέσει στέρεες βάσεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και να διαχειριστεί σημαντικά και καίρια ζητήματα, επίπονες εργασίες και σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε ο κ. Χαμπιαούρης, « η κ. Κουτσελίνη, συμμετέχει στην Επιτροπή Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στη Μικτή Επιτροπή Ανάπτυξης και Αξιολόγησης του Προγράμματος Προ-υπηρεσιακής Κατάρτισης Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και σε άλλα φόρα».

Επίσης, από το Νοέμβριο του 2015 προεδρεύει του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, «του πιο σημαντικού ίσως φορέα στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΑΕ) της Κύπρου, ο οποίος αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου να καταστεί η Κύπρος κέντρο προσφοράς ποιοτικής Ανώτερης Εκπαίδευσης», επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε ότι «η Μαίρη Κουτσελίνη, άοκνα, θα συνεχίσει να προσφέρει, με την επιστημονική της κατάρτιση, τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, στα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Παράλληλα, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, «θα συμμετάσχει ενεργά ως πρόεδρος στην επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης του μαθητή στο κυπριακό δημόσιο σχολείο και ως αντιπρόεδρος στην επιτροπή για το νέο σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here