Πέραν των 97.000 εξαμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας λήγουν στο τέλος Ιουνίου

Στις περίπου 97.300 ανέρχονται οι άδειες κυκλοφορίας που λήγουν στο τέλος του τρέχοντος μηνός και είχαν ανανεωθεί για χρονική περίοδο έξι μηνών.

Επιπλέον, 21.155 άδειες κυκλοφορίας είχαν λήξει στο τέλος Μαρτίου και είχαν ανανεωθεί 11.447, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, με το κράτος να εισπράττει €1.759.232. Υπολείπονταν να ανανεωθούν 9.708.

Σημειώνεται ότι οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα μηνών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πέτρος Ξενοφώντος είπε ότι με βάση τη νομοθεσία, όσοι δεν ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους στη διάρκεια των 70 ημερών από την ημερομηνία λήξης της άδειας θα τους επιβληθεί ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Οι άδειες που είχαν λήξει στο τέλος Μαρτίου θα έπρεπε να είχαν ανανεωθεί μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Αναφορικά με τις άδειες που λήγουν στο τέλος Ιουνίου, ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι αυτές θα μπορούν να ανανεωθούν σε διάστημα 70 ημερών, χωρίς επιβάρυνση (δηλαδή μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here