Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Etihad Airways σύναψε η Cobalt Air

Με στόχο να διασυνδέσει την Κύπρο με διάφορους προορισμούς της Μέσης και Ευρύτερης Ανατολής, η Cobalt Air σύναψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Etihad Airways.

Σε σημερινή ανακοίνωση η Cobalt Air αναφέρει ότι η συμφωνία της «με μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Etihad, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για την οικονομία της Κύπρου, καθώς θα ‘ανοίξει’ περισσότερα από 100 νέα δρομολόγια που θα διενεργούνται από την Κύπρο μέσω του Άμπου Ντάμπι».

Προσθέτει ότι το εγχείρημα αυτό των δυο αερογραμμών, θα διευρύνει την εμβέλεια των επιβατών τους και ταυτόχρονα, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για ενθάρρυνση του τουρισμού από και προς τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, η Cobalt Air αναφέρει ότι με τη συμφωνία αυτή, η ίδια και κατ’ επέκταση η Κύπρος, αποκτά ισχυρότερη παρουσία στη Μέση Ανατολή και παράλληλα, η Etihad αποκτά ξανά διασύνδεση με την Κύπρο μετά από το 2014 όπου σταμάτησε να εξυπηρετεί τη διαδρομή αυτή.

Για παράδειγμα, η Cobalt αναφέρει ότι το επιβατικό κοινό της Κύπρου θα έχει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κρατήσεις μέσω του Αμπου Ντάμπι για το Σίδνει αλλά και άλλους μακρινούς αλλά δημοφιλείς προορισμούς.

Αναφέρει επίσης ότι ο έλεγχος των αποσκευών των επιβατών θα γίνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και η παράδοση τους θα γίνεται στον τελικό προορισμό και προσθέτει ότι στο παρόν στάδιο, όλες οι κρατήσεις των πτήσεων της Cobalt από τη Λάρνακα με διασύνδεση της Etihad από το Αμπου Ντάμπι, θα πραγματοποιούνται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Φιλόκυπος Ρουσουνίδης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Cobalt Air είπε ότι «αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για τη Cobalt το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο όπως η Etihad Airways εμπιστεύτηκε την εταιρεία μας, η οποία μετρά μόλις δύο χρόνια στον τομέα των αερομεταφορών».

Ανέφερε επίσης ότι «όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, η χώρα μας αποδεικνύεται ολόχρονα ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός από τη Μέση Ανατολή και μέσω της σύνδεσης αυτής θα ενισχυθεί ο τουρισμός και από τις δυο πλευρές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here