Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Το πάρκο Ακρόπολης άνοιξε παράθυρο στον κόσμο του βιβλίου και φιλοξένησε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πραγματοποιήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, οι οποίες είχαν στο επίκεντρο τους το βιβλίο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, παιχνίδι και εναλλακτικές δραστηριότητες για τα παιδιά,  μουσικοθεατρικές παραστάσεις και άλλα πολλά.

Την ίδια στιγμή, ο χώρος του πάρκου Ακρόπολης γέμισε με δεκάδες περίπτερα από βιβλιοπωλεία και άλλους φορείς σχετικούς με το βιβλίο, όπου ο επισκέπτης μπορούσε, όχι μόνο να προμηθευτεί τα αγαπημένα του βιβλία, αλλά και να συλλέξει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Η παρουσία του κόσμου ήταν και φέτος ιδιαίτερα ενθαρρυντική καθώς ήταν χιλιάδες τα άτομα που επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ, δείχνοντας με την παρουσία τους ότι είναι πολλοί τελικά αυτοί που αγαπούν το βιβλίο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί και έδωσαν πολύ θετικά μηνύματα στους δημιουργούς που παρουσίασαν τα έργα τους, στους εκθέτες αλλά και στους διοργανωτές του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας.

Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε, μεταξύ άλλων, και το περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όπου εκτέθηκαν και διατέθηκαν δωρεάν στο κοινό πολλές επιλεγμένες κρατικές εκδόσεις.

Επιπρόσθετα, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, έχοντας πάντα ως στόχο τη διάχυση της γνώσης, παρουσίασε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά. Μαζί με το Τυπογραφείο Κυπριακής Δημοκρατίας διοργάνωσε ένα διήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι εν δράσει», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονται τα βιβλία που διαβάζουν και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here