Τοποθέτηση νοσηλευτών και εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε Πρώτες Βοήθειες προκρίνει το Reaction

Τοποθέτηση νοσηλευτή σε μεγάλα σχολεία, εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε Πρώτες Βοήθειες σε μικρότερα σχολεία προκρίνει η ΜΚΟ Reaction η οποία παρουσίασε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης που εκπόνησε σε σχέση με την παροχή πρώτων βοηθειών στα σχολεία.

Τα προκαταρτικά στοιχεία της μελέτης με την επωνυμία «Όραμα Μηδέν για θανάτους και τραυματισμούς μαθητών» προϋποθέτουν, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, τη σταδιακή:
Εργοδότηση νοσηλευτή σε σχολεία άνω των 400 μαθητών σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και άνω των 300 μαθητών σε σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης. [σήμερα λειτουργεί το πιο πάνω σύστημα με νοσηλευτή σε κάποια ιδιωτικά σχολεία]
Εργοδότηση νοσηλευτή σε απομακρυσμένες κοινότητες με συμπλεγματοποίηση σχολείων [νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο – Λύκειο]
Κάλυψη του κόστους του νοσηλευτή με μια συνεργασία του κράτους, των σχολικών εφορειών, των τοπικών αρχών και των Συνδέσμων Γονέων.
Εξειδικευμένη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία με μικρότερο πληθυσμό
Δημιουργία ειδικού σχολικού εγχειρίδιου [αναθεώρηση κάθε 2 χρόνια] από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας για αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων.
Προσθήκη ως υποχρεωτικού του πιστοποιητικού πρώτου βοηθού για την αδειοδότηση νηπιαγωγείων ή/και βρεφοκομικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος του Reaction, Μάριος Σταύρου δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και μαθητικές οργανώσεις, για συζήτηση και βελτίωση της πρότασης  πριν την ολοκληρωμένη κατάθεση της.

“Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την συμβολή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στην σύσταση μιας σωστής πρότασης, ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί θα είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα προγραμματιστούν συναντήσεις με τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και τα αρμόδια Υπουργεία για την ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων των πτυχών της μελέτης”, δήλωσε.

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής, Ανδρέας Σοφοκλέους ανέφερε ότι όλοι ως γονείς απαιτούμε το καλύτερο και το πιο ασφαλισμένο περιβάλλον για τα παιδιά μας και στόχος είναι η άμεση λύση σε ένα πρόβλημα `που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από το χαλί`.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here