Λεωφορεία προσβάσιμα σε παιδιά με αναπηρίες παντού, ζητά η Αγκαλιά Ελπίδας

Λεωφορεία τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε παιδιά με αναπηρίες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε όλες τις επαρχίες ζητάει ο σύνδεσμος Αγκαλιά Ελπίδας, από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, σε επιστολή του την οποία δίνει στη δημοσιότητα.

Ο σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίησή του για την πιλοτική υλοποίηση σχετικού προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία Λευκωσίας.

«Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εφαρμογής του προγράμματος και τα θετικά αποτελέσματα που είχε για όλα τα παιδιά, είναι σημαντικό να τεθούν άμεσα χρονοδιαγράμματα έτσι ώστε να επεκταθεί η εφαρμογή του προγράμματος σε όλες τις επαρχίες και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια, όπου τα προβλήματα διακίνησης των παιδιών με αναπηρίες εξακολουθούν να υπάρχουν», αναφέρεται.

Προστίθεται ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι ο σύνδεσμος δέχεται «πολλά παράπονα από γονείς για τη διάκριση που δέχονται τα παιδιά τους ως προς τις μετακινήσεις τους».

«Ζητούμε να εξετάσετε άμεσα το θέμα αυτό και να παρθούν άμεσα αποφάσεις ώστε όλα τα παιδιά παγκύπρια πλέον και όλων των βαθμίδων να μπορούν να απολαμβάνουν τις εκδρομές τους, όπως τα άλλα παιδιά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια», σημειώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι «η ίση συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του σχολείου, χωρίς διάκριση, είναι βασικό δικαίωμά τους και ευελπιστούμε αυτό τους το δικαίωμα να εξυπηρετηθεί, και το πρόγραμμα διακίνησης με προσβάσιμα λεωφορεία να είναι σε εφαρμογή με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2018-2019».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here