Όλα έτοιμα για τις Παγκύπριες, δηλώνει η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων

Είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, οι οποίες αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Μαΐου, και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου.

«Είναι όλα έτοιμα. Η Υπηρεσία Εξετάσεων διεκπεραίωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αρχίσουν οι εξετάσεις. Τα σχολεία, οι επιτηρητές, οι υπεύθυνοι των εξεταστικών κέντρων, έχουν ενημερωθεί όλοι με σεμινάρια. Έχουν σταλεί όλα τα δελτία υποψηφίων. Έχει προετοιμαστεί το Κέντρο Θεματοθέτησης και το Κέντρο Βαθμολόγησης. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη Δευτέρα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι γύρω στους 7.700 μαθητές θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη μέρα διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αναμένεται να επισκεφτεί το πρωί, εξεταστικό κέντρο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, στο οποίο δεν παρουσιάζονται τα μαθήματα που εξετάζονται μόνο για απόλυση, πρώτο μάθημα στο οποίο θα παρακαθίσουν οι υποψήφιοι, στις 14 Μαΐου, θα είναι τα Νέα Ελληνικά και ακολουθούν στις 15 Μαΐου το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, στις 16 Μαΐου το μάθημα των Ισπανικών και της Φυσικής 4ωρο Τεχνικών Σχολών, στις 17 Μαΐου το μάθημα της Λογιστικής και των Μαθηματικών 2ωρο Τ.Σ. (Πρακτική Κατεύθυνση), στις 18 Μαΐου το μάθημα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών 4ωρο Τ.Σ. (Π.Κ.), στις 21 Μαΐου το μάθημα των Μαθηματικών Κ.Κ. και της Τεχνολογίας & Εργαστήρια Μηχανολογικού Εξοπλισμού Ξενοδοχείων Τ.Σ. (Π.Κ.) ΙΙ, στις 22 Μαΐου στο μάθημα του Σχεδίου Ειδικότητας Τ.Σ. (Θεωρητική Κατεύθυνση) και του Σχεδίου Γραφικών Τεχνών Τ.Σ..

Επιπρόσθετα, στις 23 Μαΐου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Αγγλικών και τις Εικαστικές Εφαρμογές, στις 24 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.) Ι και των Γερμανικών, στις 25 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, στις 28 Μαΐου, λόγω της δημόσιας αργίας του Αγίου Πνεύματος, δεν θα διεξαχθεί οποιαδήποτε εξέταση, στις 29 Μαΐου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Βιολογίας, των Λατινικών και του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου Τ.Σ. (Θ.Κ.), στις 30 Μαΐου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.)ΙΙ, των Γραφικών Τεχνών και των Τουρκικών, στις 31 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας  και το Ελεύθερο -Προοπτικό Σχέδιο.

Επίσης, την 1η Ιουνίου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Χημείας και των Μαθηματικών 4ωρο Τ.Σ. (Θ.Κ.), στις 4 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Πληροφορικής, των Αρχαίων Ελληνικών και της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Θ.Κ.)Ι, στις 5 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα των Ρωσικών, του Σχεδίου Ειδικότητας Τ.Σ. (Π.Κ.), της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.)ΙΙ και σε Πρακτική Δοκιμασία, στις 6 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, της Αρμονίας-Υπαγόρευση Μουσικού Κειμένου και σε Πρακτική Δοκιμασία, στις 7 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στα μαθήματα των Αγγλικών 4ωρο Τ.Σ., των Ιταλικών και σε Πρακτική Δοκιμασία, στις 8 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα μαθήματα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Θ.Κ.)ΙΙ, του Αρχιτεκτονικού -Τεχνικού Σχεδίου και των Γαλλικών.

Τα Εξεταστικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, κατά Επαρχία, έχουν ως ακολούθως:

Λευκωσία
————
1 Παγκύπριο Γυμνάσιο
2 Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Δασουπόλεως
3 Λύκειο Παλουριώτισσας
4 Λύκειο Ακροπόλεως
5 Λύκειο Σολέας
6 Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου
7 Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας
8 Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας
9 Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα Στροβόλου
10 Λύκειο Κύκκου Α΄
11 Λύκειο Κύκκου Β΄
12 Λύκειο Παλιομετόχου Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη
13 Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας
14 Λύκειο Αρχαγγέλου “Απόστολος Μάρκος”
15 Λύκειο Ιδαλίου
16 Μακάρειο Αθλητικό Κέντρο/ Ολυμπιακό Κολυμβητήριο
17 Λύκειο Λατσιών

Λεμεσός
————
1 Εμπορική Σχολή Μιτσή
2 Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού
3 Γυμνάσιο Ομόδους
4 Λανίτειο Λύκειο
5 Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
6 Λύκειο Αγίου Ιωάννη
7 Λύκειο Αγίου Νικολάου
8 Λύκειο Πολεμιδιών
9 Λύκειο Αγίου Αντωνίου
10 Α΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού
11 Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού
12 Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα Λεμεσού
13 Γ΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού
14 Λύκειο Λινόπετρας
15 Λύκειο Αγίας Φυλάξεως
16 Λύκειο Αποστόλου Λουκά

Αμμόχωστος
—————
1 Λύκειο Παραλιμνίου
2 Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου
3 Λύκειο Κοκκινοχωρίων, Φώτη Πίττα
4 Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αυγόρου

Λάρνακα
————
1 Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας
2 Γυμνασιο Λευκαρων
3 Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας
4 Λύκειο Μακαρίου Γ΄ Λάρνακας
5 Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακας
6 Λύκειο Βεργίνας
7 Λύκειο Λιβαδιών
8 Τεχνική Σχολή Λάρνακας
9 Λύκειο Αραδίππου

Πάφος
——–
1 Γυμνάσιο Πολεμίου
2 Γυμνάσιο Κάτω Πύργου
3 Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου
4 Τεχνική Σχολή Πάφου
5 Λύκειο & Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς
6 Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου
7 Λύκειο Εμπας
8 Λύκειο Γεροσκήπου

Η Υπηρεσία Εξετάσεων έχει ήδη αποστείλει ταχυδρομικώς τα ατομικά δελτία και τις οδηγίες που περιέχουν πληροφόρηση για τα Εξεταστικά Κέντρα σε όλους τους υποψηφίους που είναι απόφοιτοι παλαιότερων χρόνων, όπως και στους τελειόφοιτους των Δημόσιων Εσπερινών Λυκείων και Εσπερινών Τεχνικών Σχολών, καθώς και τους τελειόφοιτους των Ιδιωτικών Σχολείων. Οι υποψήφιοι των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα πιο πάνω από τα Σχολεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here