Παραδέχθηκε γραπτώς τη διάπραξη του διπλού φονικού ο 33χρονος- ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τη διάπραξη της στυγερής διπλής δολοφονίας στις 19 Απριλίου του 2018, στον Στρόβολο, παραδέχθηκε σε γραπτή του κατάθεση, ο 33χρονος ύποπτος, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαριακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου ανανεώθηκε η κράτησή του για άλλες οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, Ανώτερο Υπαστυνόμο και υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κουμέττο Κουμέττου, ο οποίος παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου το αίτημα της Αστυνομίας, για ανανέωση της κράτησης του 33χρονου, «ο ύποπτος ανακρίθηκε γραπτώς και αφού του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε τα δύο θύματα και οδήγησε την Αστυνομία στην οικία των θυμάτων, όπου υπέδειξε τον τρόπο που εισήλθε στην οικία, καθώς επίσης σημεία, όπου διέπραξε τα αδικήματα της παρούσας υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που αφορά στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και το αδίκημα της αυτουργίας.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Κούμεττου «τα υπό διερεύνηση αδικήματα είναι από τα σοβαρότερα του ποινικού κώδικα και οι εξετάσεις σε σχέση με τον ύποπτο δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής».

86 καταθέσεις το τελευταίο οκταήμερο

Σε σχέση με τις εξετάσεις της αστυνομίας το τελευταίο οκταήμερο, ο κ. Κουμέττου ανέφερε ότι λήφθηκαν 86 καταθέσεις, έγιναν 9 έρευνες υποστατικών και οχημάτων, έγινε αναγνωριστική παράταξη, εντοπίστηκαν κάποια από τα τεκμήρια που αναζητούνταν και τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, για να συμπληρώσει πως λήφθηκαν με δικαστικό διάταγμα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου και αξιολογούνται.

Επίσης, σημείωσε πως έγιναν υποδείξεις σκηνών και διαδρομής, ενώ πρόσθεσε πως το πορτοφόλι του 60χρονου, στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το δελτίο ταυτότητας και διάφορες πιστωτικές κάρτες, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Επιπρόσθετα,  ο επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης είπε πως «θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, επιπέδου DNA», καθώς επίσης και «περαιτέρω υποδείξεις σκηνών και διαδρομής».

Ο κ. Κουμέττου ανέφερε ακόμα ότι θα γίνει άρση των δεδομένων προσωπικής επικοινωνίας σχετικά με τα τηλέφωνα, τα οποία ο ύποπτος χρησιμοποίησε πριν και μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, προσθέτοντας πως θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις για τον εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, σύμφωνα με τη διαδρομή που υπέδειξε πρόσωπο, που τελεί σε κράτηση.

Ορατός ο κίνδυνος διαφυγής του υπόπτου στο εξωτερικό

Όπως υποστήριξε ο κ. Κουμέττου στο δικαστήριο «τυχόν απόλυση του υπόπτου -και λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και της προβλεπόμενης από το νόμο ποινής- είναι ορατός ο κίνδυνος διαφυγής του στο εξωτερικό ή και στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές ή καταστροφή τεκμηρίων που αναζητούνται ή επηρεασμός μαρτύρων, ειδικά κάποιων από το οικογενειακό του περιβάλλον».

Στο μεταξύ, έγινε εκ νέου αναφορά στα όσα ακούστηκαν κατά την πρώτη προσαγωγή του υπόπτου στο δικαστήριο, στις 26/04/2018,  για έκδοση διατάγματος 8ημερης κράτησης του.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι ο ύποπτος την Τρίτη 17/9/2018 είπε σε συγγενικό του πρόσωπο: «Aύριο εν να είμαι πλούσιος τζαι ε να γοράσω ούλλα τα σπίτια δαμέ τζαι εν να σας φκάλω έξω που το σπίτι».

Σε ερώτηση του συγγενικού του προσώπου, που θα βρει τα λεφτά, ο ύποπτος απάντησε: «θα πάω να κάμω μια δουλειά, εν σίουρη τούτη η δουλειά, γιατί έχουμε άνθρωπο που τη μέσα μερκά. Εν να έχει άνθρωπο μέσ’ στο σπίτι τζαι εννά μας βοηθήσει».

Σύμφωνα με μαρτυρία, που κατέχει η Αστυνομία, στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Επίσης, έχει ένα ανήλικο γιο.

Να σημειωθεί ότι το όχημα, που οδηγούσε ο ύποπτος, αφού σφραγίστηκε στην παρουσία του μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ώστε να τύχει επιστημονικών και άλλων εξετάσεων.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Κούμεττου στις 26/04/2018 λήφθηκε προφορική μαρτυρία ότι στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ύποπτος υπήρχαν δύο σημειωματάρια, στα οποία ο 33χρονος έγραψε όλα τα γεγονότα της υπόθεσης. Στα ίδια σημειωματάρια προκύπτει από τις εξετάσεις έγραφε σημειώσεις και η συμβία του 33χρονου, η οποία τελεί επίσης υπό κράτηση.

Τι έχουν πει στις προφορικές τους καταθέσεις οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Τον 33χρονο ύποπτο εμπλέκουν με τις καταθέσεις τους και τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση, για την εν λόγω υπόθεση, δηλαδή η συμβία, ο ετεροθαλής αδελφό του υπόπτου, καθώς και ένα πρόσωπο ηλικίας 22χρονών.

Κατά την προφορική μαρτυρία της, η συμβία του υπόπτου είπε ότι «στις 18/04/2018 συναντήθηκαν στο σπίτι τους τόσο ή ίδια, όσο και ο 33χρονος, ο ετεροθαλής αδελφός του και άλλο ένα πρόσωπο, όπου οργάνωσαν τον τρόπο που θα διέπρατταν το έγκλημα στην οικία της οδού Ζαλόγγου».

«Συγκεκριμένα ο ύποπτος και το άλλο πρόσωπο θα πήγαιναν στην  οικία της οδού Ζαλόγγου, με σκοπό να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους, δηλαδή να τους δέσουν και στη συνέχεια  να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο, που γνώριζε ο ύποπτος ότι υπήρχε εντός της οικίας», ανέφερε η γυναίκα στους ανακριτές.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια και όπως τα μετέφερε εντός της αιθούσης του δικαστηρίου ο κ. Κουμέττου «ο ύποπτος έδωσε οδηγίες στην ίδια και στον ετεροθαλή αδερφό του να παραμείνουν στο σπίτι του και να περιμένουν τηλεφώνημα του, ώστε μόλις τελειώσουν το έργο με το άλλο πρόσωπο, να μεταβούν στην οικία της οδού Ζαλόγγου, για να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Μάλιστα, ο ύποπτος τους ανέφερε ότι ίσως να χρειαζόταν να σκοτώσει τους ενοίκους…».

Σε σχέση με τον ετεροθαλή αδερφό του υπόπτου, ο επικεφαλής των ανακρίσεων ανέφερε πως ανακρινόμενος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη διάπραξη των αδικημάτων και κατονομάζει τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα.

Όσον αφορά το 4ο πρόσωπο που συνελήφθη, ο κ. Κουμέττου είπε πως παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη στην οικία των θυμάτων με τον ύποπτο 33χρονο και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο σπίτι, ότι δηλαδή μπήκε από την κουζίνα, αφού του άνοιξε ο ύποπτος και ακολούθως ότι ανέβηκε μαζί του στο δωμάτιο των θυμάτων, όπου αντίκρισε τα θύματα, που ήταν ήδη νεκρά.

Με δικηγόρο στο δικαστήριο σήμερα ο 33χρονος

Σημειώνεται  ότι σήμερα ο 33χρονος εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από δικηγόρο. Ο δικηγόρος του 33χρονου ανέφερε ότι δεν φέρει ένσταση και ζήτησε όπως έχει στην κατοχή του απλώς τα εντάλματα σύλληψης του υπόπτου.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί συνολικά 186 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα 50 από το φιλικό, το οικογενειακό και το εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here