ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: 42χρονος Κύπριος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κρατούμενος απεβίωσε τις πρωινές ώρες με το Τμήμα Φυλακών να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εκ πρώτης όψεως ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία συνεπεία πνιγμού από κατανάλωση φαγητού.

«Δυστυχώς σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες απεβίωσε Κύπριος κρατούμενος ηλικίας 42 χρόνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών.

Προστίθεται ότι «ο κρατούμενος ενώ βρισκόταν στο κελί του και έτρωγε ξηρά τροφή άρχισε να βήχει και αμέσως ξύπνησε ο συγκάτοικος του, ο οποίος προσπάθησε να τον βοηθήσει προς αποφυγή πνιγμού».

Την ίδια ώρα, συμπληρώνεται, «στο κελί προσέτρεξαν άμεσα δεσμοφύλακες και νοσηλευτές όπου προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 42χρονο που έχασε τις αισθήσεις του, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες και χρησιμοποιώντας απιδινωτή».

«Ο 42χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το επί καθήκοντι ιατρικό προσωπικό, εκ πρώτης όψεως ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία συνεπεία πνιγμού από κατανάλωση φαγητού».

Προστίθεται ότι «για το θάνατο του 42χρονου έχει ενημερωθεί σχετικά η Αστυνομία, μέλη της οποίας από προκαταρκτική εξέταση διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις».

Παράλληλα «έχει ενημερωθεί η οικογένεια του και ιατροδικαστής ο οποίος θα διενεργήσει τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού».

«Ως Τμήμα Φυλακών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη στήριξη μας στην οικογένεια του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here