Αθεόφοβοι έκλεψαν μέχρι και το παγκάρι της εκκλησίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει Δικαστικών ενταλμάτων χθες, στην επαρχία Λευκωσίας, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, κλεπταποδοχής, παράνομης κατοχής περιουσίας και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.15 το πρωί χθες, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι κατά τις βραδινές ώρες, μεταξύ της Πέμπτης 8 και της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, 2018, διαρρήχθηκε η αίθουσα δεξιώσεων Εκκλησίας που βρίσκεται στην Λευκωσία και κλάπηκαν από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, διάφορα αντικείμενα από χρυσό.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή από όπου παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.

Γύρω στις 4.15 το απόγευμα χθες, στην Λευκωσία, μέλος της Αστυνομίας ανέκοψε αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος και σε έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε τόσο στην κατοχή του όσο και στο όχημα του, ποσότητα χρυσαφικών. Ο 28χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των χρυσαφικών και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Από εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια από μέλη της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα χρυσαφικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή του  28χρονου είχαν κλαπεί κατά τη διάρρηξη της πιο πάνω αίθουσας δεξιώσεων.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης μαρτυρία εναντίον δύο άλλων προσώπων, ηλικίας 31 και 28χρόνων, εναντίον των οποίων εξασφαλίστηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψης.

Γύρω στις 9.05 χθες βράδυ, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 31χρονου, ενώ γύρω στις 11.05 χθες βράδυ, ακολούθησε και η τρίτη σύλληψη του 28χρονου.

Οι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here